3/23/2013

Trend: Vybíjané kabelky

Už ste o nich určite počuli, a s veľkou pravdepodobnosťou ich už aj nosíte. Sú všade - na oblečení, doplnkoch aj topánkach. Po našom vybíjance, alebo spisovne cvoky po anglicky studds.
Inak to nie je ani s kabelkami, na ktorých sa cvoky objavujú veľmi často a tešia sa veľkej obľube. Jedným z prvých impulzov pre masovú výrobu týchto kabeliek "obyčajných" obchodov boli hlavne high-fashion značky Valentino a Alexander Wang, ktorí na prehliadkové móla priniesli vybíjané kabelky, no dnes už ich ponúka veľké množstvo značiek tohoto typu. Kabelka Rocco s vybíjaným spodkom od Wanga a pocvočkované kabelky od Valentina sú dnes mnohokrát inšpiráciami pre tie, ktoré ste už určite mnohokrát videli na uliciach. 
Nosia sa na kabelkách všetkých veľkostí - od listovej až po XXL kabelku a je jedno, či bude celá vybíjaná, alebo bude vybíjaný len detail. Takisto nie je dôležitý presný tvar cvokov. Hlavne že sú!
Ak túžite po nejakej vybíjanej kabelke, stačí skočiť do obchodného centra. Nájdete ich totiž v Lindexe, H&M a mnohých iných odevných predajniach. Tak čo, skočíte si pohľadať tú svoju? :)



H&M Conscious Exclusive Party Collection 2013

H&M je značka, ktorú majú všetci radi. Ponúka totiž kvalitné, trendy kúsky za prijateľnú cenu, od náušnic až po topánky. Takisto je to aj so všetkými líniami, ktoré tento reťazec ponúka a inak to nie je ani s exkluzívnou párty kolekciou, ktorá sa do predajní po celom svete dostane už štvrtého apríla tohoto roku.
V kolekcii nájdeme čierny elegantný overal, nohavicový kostým, niekoľko klasických aj nápadných šiat, krátkych aj dlhých, top a nohavice, a takisto aj čelenku, listovú kabelku, čelenku a jeden pár topánok v dvoch farebných prevedeniach. Kolekcia je inšpirovaná Hollywoodskymi večierkami, je z rady Conscious, čo znamená, že všetky kúsky sú z recyklovateľného materiálu. Dva kúsky, konkrétne dvoje šiat z tejto línie ste už mohli vidieť predávaní tohtoročných cien OTO - na herečke Kristíne Svarinskej a spisovateľke Tamare Heribanovej.
Ak práve teraz zháňate vhodné šaty či už na večierok, svadbu alebo na akúkoľvek inú spoločenskú udalosť a hovoríte si, že akurát niektoré z týchto modelov sa budú hodiť, budete ich márne hľadať v slovenských predajniach. Do slovenských "háemiek" totiž táto kolekcia nezavíta, takže si budete musieť skočiť minimálne do Českej či Rakúskej republiky.



Zuhair Murad Fall 2013

Ďalšia, mimoriadne vydarená kolekcia šiat libanonského návrhára Zuhaira Murada uzrela svetlo sveta. Ja som sa zamilovala do posledných šiat, do ktorých ty? :)



3/17/2013

Najkrajšie hodinky: Marc by Marc Jacobs

Marc Jacobs, kreatívny riaditeľ značky Louis Vuitton, a takisto aj vlastnej značky Marc Jacobs, tvorí okrem klasickej módy pre ženy aj mužov aj obuv, tašky, plavky, voňavky či hodinky. Prvá kolekcia hodiniek bola uvedená na trh v roku 2006 pod líniou Marc by Marc Jacobs, a odvtedy vzniká každú kampaň jedna kolekcia (A/W + S/S). Línia Marc by Marc Jacobs je cenovo prístupnejšou a mladistvejšou líniou pôvodnej značky Marc Jacobs. Okrem toho, že hodinky sú cenovo prístupné, sú aj štýlové a vybrať si môžete nielen z množstva prevedení, tvarov, farieb, ale aj materiálov. 
Kúpiť ich môžete na predajniach Klenoty Aurum či na oficiálnej stránke Marca Jacobsa, ceny sa pohybujú od 114 do 458€.



Módna ikona: Victoria Beckham

Módna návrhárka, bývala spicegirl, štvornásobná mamička, či módna ikona. To všetko sú prívlastky manželky svetoznámeho futbalistu Davida Beckhama - Victorie Beckham. Victoria, ktorá svoju kariéru začínala ako speváčka v jednej z najpopulárnejších dievčenských skupín všetkých čias, má dnes dôležité miesto v módnom priemysle. Nesvedčí o tom len fakt, že má vlastnú značku (najnovšiu kolekciu si môžete pozrieť tu), teda je módna návrhárka, ale aj  fakt, že bola niekoľko krát na titulkách módnych magazínov ako je Vogue, Elle, Harper's Bazaar či iné. 
Čo sa týka jej štýlu, nedá sa jej naozaj nič vytknúť. Aj keď je jej štýl minimalistický, občas sa nájde výraznejší kúsok (napríklad výrazné topánky, leopardia potlač), no vždy dokonalo zladený. Oblieka sa presne na svoj vek, nevolá žiadne výrazné farby, kúsky nelichotiace typu postavy, či experimenty. Victoria jednoducho vie, čo robí. V jej šatníku by sme našli niekoľko Birkiniek, Louboutiniek, šiat od Givenchy, Diora či iné hriešne drahé značky. Páči sa vám štýl Victorie alebo nie?





Trend: Denim on denim

Pravidlo, ktoré sa v móde dodržiavalo niekoľko rokov a módne polície ho vždy pri hodnotení outfitov celebrít či náhodných ľudí brali do úvahy, už neplatí. Aké pravidlo? Možno ho niektoré z vás vôbec nepočuli, iné sa ním možno riadili - v outfite bol povolený maximálne jeden denimový kúsok. Dnes si už môžete zobrať denimovú košeľu a k tomu džíny, či dokonca aj denimovú bundu. Nielen značky ako Chloe, Ralph Lauren či Dolce & Gabanna pomohli zlomeniu tohoto pravidla, ale takisto aj módne bloggerky, či celebrity, ktorých módne štýly sledujú milióny fanúšikov. Trúfnete si?





3/16/2013

Titulky módnych magazínov apríl 2013

Elle UK - Rihanna


Elle US - Nicki Minaj

Mango March 2013 Lookbook





Must have: Telové lodičky

Tak ako by mal každý šatník ženy obsahovať klasické little black dress a čierne lodičky, rovnako by v ňom mali byť aj lodičky neutrálnej, telovej farby. Je jedno či semišové, či lakované, s otvorenou špičkou alebo bez, jednoducho aspoň jeden kúsok v skrini je must have. Prečo? Hodia sa takmer ku všetkému, a niekedy aj k tomu, k čomu sa nehodia ani čierne. Samozrejme, že farba lodičiek nemusí byť totožná s farbou kože, ale čím sú si podobnejšie, tým je to lepšie. 





Elie Saab Fall 2013 PFW

O božskej tvorbe libanonského návrhára Elieho Saaba ste si už mohli prečítať tu. Aj keď je v poste len haute couture, Elie má aj klasické modely RTW a aj tam sa nájdu nádherné kúsky, hlavne šaty. Páči sa vám tie, ktoré sú pre tohtoročnú jeseň?





Valentino Fall 2013 PFW

Páči sa vám jesenná kolekcia značky Valentino?





3/10/2013

H&M Divided kolekcia s CRO

Naše obľúbené háemko má pre nás, európskych fanúšikov prekvapenie. Spojilo totiž sily s nemeckým, u nás nie veľmi známym rapperom, zvaným CRO. Výsledok, teda kolekcia, ktorú CRO navrhol, je úplne božská! Cool, mladistvá a hlavne originálna, taká je. V približne 200 európskych predajniach bude prístupná už 4-tého apríla a rovnako aj online, no len pre nemeckých, rakúskych a holandských fanúšikov.
Čo si myslíte o kolekcii vy?





3/03/2013

Milan Fashion Week Fall 2013 Street Style




Carolina Herrera Bridal Collection Fall 2013




Jennifer Lawrence pre Miss Dior Spring 2013

Mladá, len 22-ročná herečka, ktorá sa preslávila hlavne vďaka trilógií Hry o život je najnovšou tvárou značky Dior. Nahradila kolegyňu Milu Kunis, ktorá bola tvárou minulý rok. Fotiek z jarnej kampane je síce naozaj málo, ale za to Jennifer na nich vyzerá božsky, étericky. Kampaň fotil fotograf menom Willy Vanderperre, ktorý fotí veľkú časť z kampaní značky Dior, a taktiež aj Adidas ši Givenchy.





Dolce & Gabbana Fall 2013 MFW

Domenico a Stefano to zase dokázali! Vytvorili dokonalú kolekciu, ktorá je naozaj originálna. Konkrétne táto v sebe nesie náboženské prvky, na modeloch môžeme vidieť detaily mozaiok z kostolov. Aj keď som ateistka, táto kolekcia ma tak očarila, že by som modely pokojne nosila. Niekto by si mohol myslieť, že chceli pritiahnuť pozornosť vďaka momentálnemu dianiu okolo Pápeža Benedikta XVI, ale nie je to tak. Skice na prehliadky sú vytvorené niekoľko mesiacov dopredu, a potom nasleduje zhotovovanie samotných modelov. Čo si myslíte o tejto kolekcii vy?



Marchesa Bridal Collection Fall 2013

Georgina Chapman a Keren Craig, kreatívne riaditeľky značky Marchesa, pustili na trh nádhernú, až dokonalú kolekciu svadobných šiat. Našli by ste si tie "vaše"? :)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...