4/06/2012

Ako to nosiť #1

Oddnes začínam zverejňovať moje polyvoreové výtvory! Nechcem ich ale zverejňovať len tak, že čo vytvorím to zverejním, ale chcem, aby moje výtvory mali vždy nejakú pointu, zmysel a smer. Dnes to teda bude téma: Ako nosiť malé čierne, čiže Little Black Dress. Tento post bude určený asi skôr dospelým ženám, pochybujem, že by nejaká z vás (alebo ja) nosila LBD :) No v šatníku každej ženy by mali byť aspoň jedny tieto šaty, pretože možností kam a ako ich nosiť je nespočetne veľa. Prinášam vám niekoľko z nich!


Do práce



Do práce postačia len jednoduché LBD - bez čipiek, vzorov a podobne. Ku šatám samozrejme vhodné lodičky, najlepšie v obyčajnej čiernej, nejdeš predsa pútať pozornosť, ale pracovať. Na všetky dokumenty a iné potrebné veci do práce budeš potrebovať veľkú kabelku. Čo sa týka líčenia - make-up, ktorý zafixuješ púdrom, špirála a jemný odtieň rúžu. To postačí, žiadne linky, ani ceruzku, ani dymové líčenie.






Na nákupy

Horúci letný deň ako stvorený na nákupy do OC s BF. Chceš si zobrať LBD no nevieš čo k nim? Poradím! Keďže budeš veľa chodiť po obchodoch, radím topánky s plným opätkom, v žiadnom prípade nie ihličky, večer by si si totiž vôbec necítila nohy. Veľká kabelka je nevyhnutá, rovnako ako slnečné okuliare, najlepšie v čiernej farbe. S make-upom to moc nepreháňaj, postačí základ, špirála a lesk.

Na  rande

Pokiaľ zvolíš aj na rande LBD, neber si veľkú kabelku, listová ti postačí. Topánky by som nevolila ani v klasickej čiernej či červenej farbe, skôr v jemnej zlatej, striebornej alebo telovej. S doplnkami to nepreháňaj, max. dva kusy, alebo jeden elegantný - napr. strieborný či diamantový prsteň, samozrejme, nemusí to byť pravý diamant :). Čo sa týka make-upu, zvýrazni si oči! Podľa mňa bude najlepšie ak použiješ linku, no chvostík nemaľuj. Nalakuj si aj nechty, tmavým lakom. No nie čiernym, skôr bordovým či tmavo fialovým. Ako čerešničku na torte použi výrazný parfém - samozrejme, všetko s mierou.

Do divadla

Ak sa chystáš do divadla, alebo na firemný večierok, kde budeš len stáť a piť šampanské, LBD sú výbornou voľbou. Nevolila by som ale jednoduché šaty, ale nejaké s výrazným detailom - čipkou alebo volánom. K tomu by som si zvolila lesklé zlaté alebo strieborné sandále, samozrejme, ihličkové. Náhrdelník by som nevolila, keďže šaty sú sami o sebe výrazné. No bez doplnku by som taktiež nešla -  takže by som zvolila náramok/náramky, náušnice alebo prsteň v rovnakej farbe ako lodičky. Make-up zvoľ jednoduchý - podklad, základ, špirála a jemný odtieň rúžu. Nakoniec použi aj parfém, no postačí jemný.

Na párty

Na outfite na párty by mali vyniknúť hlavne šaty - s volánom, pierkami, strapcami, alebo, ak sa na to cítiš, pokojne aj s výstrihom. K tomu výrazné červené lodičky. Postačí jednoduchá listová kabelka, na párty toho veľa aj tak nepotrebuješ. Keby si si zvolila flitrovanú, pierkovanú, alebo skrátka nejakú výraznú, bolo by to podľa môjho názoru "too much". Zvyšok make-upu je na tebe, no nezabudni na krvavo červený rúž rovnakej farby ako lodičky! 



Máš v skrini skvelý kúsok alebo ho máš vyhliadnutý vo výklade svojho obľúbeného obchodu, no nevieš ako a s čím ho kombinovať? Napíš mi do facebookovskej správy a ja Ti pomôžem :)

Zdroje obrázkov: polyvore.com / Source of pictures: polyvore.com

13 komentárov:

  1. Celkem dobrá inspirace, ale v té druhá koláži - ty bílé wedges se k tomu vůbec nehodí, je to velký kontrast navíc už tam je bílá kabelka a to už prostě stačí.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. moc se mi líbí první verzi, jen bych k nim přihodila ještě nějaké sáčko :) ale jinak super!

    Fashion&Chocolate

    Elle ღ

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ahoj, mám 17 a v šatníku mi nechýbajú LBD- kúpila som si ich minulú zimu, a musím povedať, že som ich nosila vo všetkých možný aj nemožných variáciách. Mala som ich na školskom plese, na otváracej párty sezóny, na disco, na oslave a dokonca trošku smutnejšej udalosti ale predsa- na pohrebe. Myslím si, že aj ja baba v mladom veku ich vynosím a vrelo odporúčam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Pekne vybraté outfity, len ja osobne by som na nákupy LBD rozhodne nevolila, ani na rande, mne sa skôr hodia na party,alebo do práce, prípadne do divadla... No je to samozrejme každého osobná voľba. Inak, ten outfit "do práce" je 100 bodový, za tú kabelku od Prady by som vraždila ;D Ozaj, a ešte chcem povedať, že tie skice tuto naboku... úžasné, každý jeden. Pekný blog btw :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. som stara ked mam little black dress? :D

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Okrem prvého outfitu sa mi nepáči ani jeden. Zlé kombinácie alebo je toho príliš.
    Ďalej nezdieľam tvôj názor že článok by mal byť určený dospelým ženám, je niekde určený že LBD nemôžu nosiť mladé kočky? Práve naopak na párty ako stvorené pri správnej kombinácii s doplnkami.
    A nakoniec reakcia na to čo si napísala Lucy, to že o niečom počujem že je IN neznamená že to budem trepať všade a riadiť sa podľa toho. Podľa mňa čo sa týka radenia v móde a podobne máš sa ešte veľa učiť. Inak sa snaha chváli, len tak ďalej verím že nabudúce to bude lepšie. (:

    OdpovedaťOdstrániť
  7. HMM, jsou skvělé a je to fakt promyšlený a asi bych si to i na nákupy vzala...;D Chtěla jsem se i zeptat jestli děláš designy na blogy? ;D Díky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem ale nie nerobím, prečo? :)

      Odstrániť
    2. WOW! Dívím se ;)..No, možná že si tenhle design co máš tady nedělala, ale stejně je vidět že máš docela na styl svůj názor a rozhodně by jsi se podle mě zabívat někdy grafikou měla, protože by to nedopadlo vůbec špatně ;D máš úžasný blog! ♥ Já jenom kdyby jsi měla zájem designy na blogy začít dělat, tak dej prosím tě vědět. ;D

      Odstrániť
  8. Chcela by som sa opýtať. Nezrobili by ste hru že na polyvore že by ste dali tému napr. LBD a my by sme na ňu zrobili outfit? Posielalo by sa to na váš blogový mail. Predpokladám že taký máte. Nakoniec by sa z toho zrobila koláž a my by sme vyraďovali postupne. Bolo by to skvelé a ja by som sa na 100 percent zapojila! :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A ako by z toho bola koláž? Veď to by nebolo vidno, lebo určite by sa vás zapojilo veľa :)

      Odstrániť
    2. Tak by sa to vložilo do príspevku a v komentároch by sa hlasovalo že kto vyhrá. Bola by som veľmi šťastná keby sa to zrobilo! :)

      Odstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, pozitívny i negatívny! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...