4/10/2012

Nechtové tutoriály #4

Taaaaakže...Myslela som si, že ďalšia časť nechtových tutoriálov už nebude, no pár som ešte pohľadala, takže prinášam ďalšiu, tentoraz už 4. časť :)



















Zdroj obrázkov: weheartit.com, thebeautydepartment.com, nail-art-101.com, nailside.com / Source of pictures: weheartit.com, thebeautydepartment.com, nail-art-101.com, nailside.com

30 komentárov:

  1. čo to je za pásku čo na konci má? o.O

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. podľa mňa je to jedno, len nech má potrebnú hrúbku a lepí, to už je jedno aká je :)

      Odstrániť
    2. ale kde by sa dal a kúpiť taká tenká páska ?

      Odstrániť
    3. stačej nůžky a troška trpělivosti ;)

      Odstrániť
  2. No neviem, neviem... Presne viem, ktora fotka je z jedneho zahranicneho blogu okopirovana... Neviem, ci by sa autorke pacilo, ze si to skopirovala bez jej vedomia a akehokolvek odkazu na jej blog, kedze ide o porusenie autorskych prav !

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak jej bež napísať,že je tu jej fotka. Ako vieš,že ju nemá ona len tak skopírovanú bez autorských práv?

      Odstrániť
    2. Tu nejde o podrazanie blogeriek, tu ide o respektovanie autorskych prav. Ked sa do toho nerozumies, neozyvaj sa. A ide o tento blog http://nailside.blogspot.com/, kto si pozrie, tomu je jasne, ze je to praca tej danej blogerky. Nepisala by som tu sprostosti bez overenia. A je to aj zobrazene na tej fotke malym pismom, ibaze to velmi nevidno, iba ked sa zvacsi fotka (takto sa blogerky chrania proti kopirovaniu bez odkazov),ze to je original nailside stranka,takze je to cele take sporne.

      Odstrániť
    3. Pocuj, ale ona tam hore napisala, ze "pár som ešte pohľadala", tak by vsetkym mohlo byt jasne, ze to je len skopirovane.. neviem co riesis :)

      Odstrániť
    4. Bajtika, prosím ťa upokoj sa. Nekopírujem z toho blogu, ktorý si označila ako údajný zdroj obrázkov, ktoré som pridala, ani zo žiadneho iného. Všetky obrázky som našla na internete, prevažne na stránke www.weheartit.com a v žiadnom prípade nepublikujem ani jeden z týchto obrázkov ako môj vlastný. Tak ma tu prosím ťa neobviňuj. Vieš každú fotka, ktorú zverejníš na internete - a je celkom jedno či na svojom blogu a so svojim "ochranym" pismom - sa dostane aj k iným ľudom, ktorý ju môžu skopírovať a posunúť ju ďalej. Robí sa to dlho, stále a všade. Nikto - ani autori, ani "posúvači" a ani obyčajní ľudia, ktorí to vidia od "posúvača" - to však nepovažujú za kopírovanie, či dokonca za porušovanie autorských práv. Aby som porušila autorské práva, musela by som odstrániť pôvodné písmo autora, dosadiť tam vlastné a publikovať to ako svoj vlastný výtvor, považovať sa za autorku. A to som, pokiaľ viem, neurobila. Takže ma tu z ničoho neobviňuj- ja som nič nespravila a strápňuješ len sama seba. Ďakujem za pochopenia, prajem príjemný zbytok dňa :)

      Odstrániť
    5. Bože i kdyby nekdo neco kopiroval neni to jedno ? Napište mi tady nekoho kdo neporusil nekdy autorska prava. To chci videt fakt.

      Odstrániť
    6. Ale tu nejde o podpichovanie, tu ide o PORUSOVANIE AUTORSKYCH PRAV najhrubsieho zrna! Celu svoju stranku si zalozila na nerespektovani copyrightu a dusevneho vlastnictva, ANI JEDNA fotka, ktoru publikujes nie je tvojim dielom, VSETKY si odcudzila z inych blogov, cudujem sa, ze sa toho este niekto nechytil a ze mas tolko fanusikov(aj ked chapem, zevacsina z nich je vo vekovej kategorii pod 15 rokov ). Ludska stupidita ma nikdy neprestane prekvapovat. Je nacase nahlasit tvoj blog.

      Odstrániť
    7. https://www.facebook.com/photo.php?fbid=395795507152691&set=a.174109425987968.49500.174083252657252&type=1&theater

      Odstrániť
    8. Bez obalu ..jseš kráva, co nemá asi nic jiného na práci než kazit někomu den. Ta holka, co spravuje tento blog nedělá vůbec nic špatného. Jenom dává hezké věci na jednu stránku, aby to pro nás, obyčejné lidi, co se můžou akorát koukat, bylo přehledné. Nesnaš se mi tu tvrdit, že si nikdy nezkopírovala fotku, článek nebo cokoli jiného z internetu a nedala si to třeba na Facebook. ;) Běž se nudit někam jinam ..ANO??

      Odstrániť
    9. S kym si myslis ze sa bavis, anonym 19:14? Asi si si zmylil/a vsetkych anonymov s niekym inym, ja som anonym 18:34. Ak tvoj komentar patril mne, neurazaj. Cize ona sa snazi. A o co sa snazi? Ved NIC nerobi, vsetko je "prehladne" na povodnych blogoch, ani si nevies predstavit, kolko da prace vyrobit taketo navody, postupy a hlavne kvalitne spracovane posty, ktore dievcata (resp. blogeri/ky) vytvaraju. Tuto slecna, naopak, len pride na stranku, da do vyhladavaca napriklad "nail tutorials" a veselo stahuje a stahuje a pri svojej nevedomosti netusi, ze vobec robi nieco nelegalne. Uz len z ucty k povodnym autorkam tychto kolazi by som ASPON UDAL POD FOTKY ZDROJ (LINK NA POVODNY CLANOK NA POVODNOM BLOGU), zdroj tumblr.com/weheartit.com nie je adekvatny, prave tento fakt by mohol fanusikov tvojej fb stranky upozornit na to, ze nerobis nic vynimocne, co ostatni nedokazu. Smutne je, ze blogerky, ktore su autorkami fotiek castokrat nemaju ani zlomok followers, co mas ty a pritom venuju blogovaniu velke mnozstvo svojho casu a energie. A slecna Daniela by sa namiesto hysterickeho publikovania mojho komentaru na fb stranku mohla skor zamysliet nad svojou usilovnostou a prehodnotit pridavanie zdrojov pod kazdu fotku - uz len z ucty k blogerom, od ktorych bezducho kradne.

      Odstrániť
    10. Takže nelegálne publikovanie? Koľko je takýchto "nelegálnych" blogov? Asi sám/sama vieš, že nespočetne. Jasné, nahlás všetky, pretože porušujú autorské práva, a potom si víťazne hladkaj po brušku. Očividne máš toho veľa na práci, keď Ťa toto trápi. A podľa toho, čo píšeš máš tento blog perfektne "prelistovaný" a si ešte aj dokonca fanúšikom tejto stránky na spomenutej sociálnej sieti. V tom prípade - poďme stíhať všetkých fotografov v kluboch, pretože publikujú fotky bez súhlasu každého zúčastneného. Apropo, tipujem, že si sťahuješ z netu hudbu? Však? :-) Len toľko môj skromný názor.

      Odstrániť
    11. Anonymny 18.34: :DDD Strašne si trápna fakt, ale fakt... Alebo teda trápny... v každom prípade sa nad tebou len smejem... Nemáš nič lepšie na starosti ako riešiť takéto blbosti? Keď tak strašne chceš riešiť čo je nelegalne, čo je protizakonne atd, staň sa obhajkyňou, sudkyňou alebo policajtkou. Viem, že máš pravdu, nepopieram. Všetci tiež vieme, že moja stránka nie je jediná, ktorá tento "zločin" koná, aj keď to neznamena že je to OK. Čo ale nechápem je, prečo chceš nahlásiť môj blog.. Sa spamataj preboha !! :D :D :D Keď už by si chcela niečo takéto spraviť, sprav to, nebránim ti, ale vedz, že týmto budeš sama nespravodlivá, pretože ak by si to mala spraviť poriadne, musela by si to spraviť na každý druhý módny blog, ako je ten môj. Vtedy by si zničila všetkých "zločincov" ako som ja. Btw, ty si myslíš že polícia o tomto nevie? Vie, ale nezaoberá sa tým, pretože je oveľa dôležitejších vecí, ako napr. vraždy, a to by si si mala aj ty uvedomiť. Zdá sa mi, že tu už spravodlivosť hraničí so závisťou...:)

      Odstrániť
    12. Šialená dáva fotky ktoré nájde na nete a uloží si ich tak ako iné stránky.Ja si dávam na stránku tiež obrázky ale nikdy nezmažem autora a kolkokrát tam ani neni písaný tiež mám obrázky z weheartit.com a tam je ich teda dosť.Každá stránky ako aj Šialená sa snaží iba ukázať to čo sa nosí aj v iných krajinách a tie veci tu nie sú dostupné.Prestante ju riešiť závidite jej že má 92.469 fanov?A čo ja len to jej prajem a vy neprajníci založte si vlastnú stránku a vypracujte sa za 1 rok tak ako ona.Ona má len 15 ale rozumu viac ako vy všetci dokopy!Riešte potom aj každú inú stránku prečo práve šialenú.Stahujete piesne,obrázky,hry a iné programy ale nikomu to nevadí.Neriešte to!Si trápna/y.A blog je tiež velmi ťažké udržiavať a starať sa on ked končila školu.A má dávať svoje fotky?Nechaj to tak Šialená neprajníci nikdy nespia :D A nikdy nenapísala že tie fotky sama nafotila!!!Z niektorých ludí hovorí len závisť!

      Odstrániť
    13. Ak sa môžem vyjadriť k tomu čo tu už zmienil Anonymny 18.34. Ja osobne som tiež blogerka aj keď sa nevenujem móde ,ale knihám . To že kopírujem anotácie od kníh z internetových kníhkupectiev , sťahujem obrázky obálok kníh a fotky spisovateľov bez ich zvolenia nie je nič zlé ! No a čo , že to stiahla z internetu obrázky nie je nič nezákonne. Blogerka ktorá tieto obrázky zverejnila, určite očakávala, že jej techniky či ako to nazvať sa objavia aj niekde inde. Aj obrázky či hudbu čo si sťahujeme do mobilu či Pc je nelegálne pokiaľ za to nedáš peniaze. A nechci tu nikomu nahovoriť , že to nerobíš ! Celá sociálna sieť Facebook je o tom, že tam putujú obrázky ktorými nie sú autori. Keby že to vadí, tak autori fotografií niečo stým určite urobia! Máš pravdu , to ti nikto nezapiera, ale kebyže nechcú aby sa to ešte niekam dostalo, tak to neuverejňujú ! .

      Odstrániť
    14. Anonym 18.34... Pocuvaj ma ty exot.. vidim ze vobec nevies o com rozpravas tak nestras a prejdi si zober priruciek ako byt cool aby sa ti nestalo ze nabuduce napises slovo dusevne vlastnictvo... Spamataj sa :D majitelka blogu moze byt maximalne pokojna.. Slovenska republika neprijala zakon ktory by striktne zakazoval sirenia cudzich podkladov ;) spomen si.. alebo nepozeras televizne noviny?

      Odstrániť
    15. podla mna anonym nevie o čom je reč :D :D :D povedz mi potom na akom pricípe fuguje napríklad tumblr.com ??? tam dokonca máš reblog tlačítko, tak utekaj a nahlás celú stránku :D

      Odstrániť
  3. Na toto poviem len jedno: http://nailside.blogspot.com/2012/01/tutorial-freehand-cloud-design.html. A neriesila som, odkial to je skopirovane, keby som necitala niektore originaly blogov. Dana autorka je tak vyrazna, ze nie je mozne si ju nevsimnut. Ja som Ta neobvinila, ja som sa len pytala. Je jasne, ze ked zadas do googlu alebo niekam inam "nail art tutorial", tak to vyhodi hocico. A nevedela som, ze ked niekto vyjadri svoj nazor, tak ze sa strapnuje. Dakujem za vzajomne prejavenu uctu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Bajtika, každému je jasné, že ani jeden z tých tutoriálov som nerobila ja, len že som ich našla. A to, že si spoznala, alebo našla zdroj jedného z mojich obrázkov neznamená, že mi ho tu hneď musíš vešať. A neobviňuješ? No neviem neviem, citujem : "Neviem, ci by sa autorke pacilo, ze si to skopirovala bez jej vedomia a akehokolvek odkazu na jej blog, kedze IDE O PORUSENIE AUTORSKYCH PRAV!" - pričom to tak ani nieje, to s tými autor.právami. A myslím, že autorke, resp. tej blogerke, ktorej fotka to je, to nevadí. Ona vie, že keď niečo dá na svoj blog, človek to môže nájsť aj na Googli a to je práve preto dôvod, prečo si tam dáva ten názov svojho blogu - nie aby to neskopírovali, ale aby sa vedelo, koho práca to je. Ty z toho robíš zbytočnú drámu a presne to je to strápňovanie, nie vyjadrenie názoru.

      Odstrániť
  4. krásne turoriály, určite vyskúšam :)

    http://mynewbeautybook.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Chcela by som sa spýtať,čo je to biele na tom druhom obrázku..A v čom je to namočené :).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To bílé je lak na nehty a na druhém obrázku to namáčí do alkoholu... =)

      Odstrániť
  6. wau, úžasný príspevok :) už aspoň štyri veci som odtiaľ stihla vyskúšať a vyzerá to super :)ďakujem za inšpiráciu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. No, prečítala som si všetky komentáre a som teraz trochu zmätená. Keďže aj ja mám FB stránku o móde a tiež sťahujem obrázky z weheartitu trochu som sa zlakla ;D Ale podľa mňa keď niekto dá obrázok na internet musí rátať s ďalším šírením. Pochybujem či to Blogger alebo Tumblr nejako kryje. Tvoja stránka je super a kebyže sa to nejako rieši určite sa ťa zastanem ;)) :D A okrem iného blogery si väčšinou na fotky dávajú podpis(link na blog) takže zvalme to na nich, ked si ho tam nedajú, ich problém :) Viem že to tak nefunguje ale s tým už nič nenarobíš ;) Držím ti palce a fandím ti :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, pozitívny i negatívny! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...