5/02/2012

Ako to nosiť #2

Taaaakže... po dlhej dobe som opäť pripravila túto "rubriku", resp. článok s touto tematikou. Minule som vám ukázala a poradila tipy ako nosiť little black dress, čiže malé čierne. Dnes to bude sako a jeho rôznejšie druhy či strihy. Keď som vám ukazovala ako nosiť lbd, boli to hotové outfity a aj príležitosti, kde ich nosiť. Dnes to ale budú niektoré z mnoha inšpirácií, pretože možností ako a kde nosiť saká, je naozaj veľa. Spoločensky ma teda prosím, nezabite v komentároch, ďakujem! :)


Boyfriend sako

Boyfriend sako, teda sako, ktoré je trochu dlhšie a siaha približne do polovice zadočku sa mi páči v kombinácií so svetlejšími (no nie bielymi) džínsami s ohrnutými spodkami a jednoduchým tričkom s potlačou.  K tomu som doladila oxfordky a vintage kabelku cez rameno v jednej farbe. Iné možnosti sú tiež, napr. obyčajné úzke džínsy, farebné topy, kvetinové potlače či nápadné doplnky a šperky.

Farebné sako


Pri nosení farebného saka je dôležité myslieť na jednu vec -  neprehnať to s farbami. Pokiaľ stavíš na farebné sako, v rovnakej farbe zvoľ už len topánky a/alebo kabelku. Nohavice a top by si mala dať len v jednoduchých farbách - čierna, biela sivá. Pri nosení doplnkov sa môžeš odviazať a použiť nápadné farby či strihy alebo sa držať jednoduchých, vyššie spomínaných farieb. Celkovo pri outfitoch, ktoré majú výrazný kus v pozornosti priťahujúcej farbe, voľ maximálne 3 farby. Ak nie, potom to bude cirkus...

Biele/smotanové sako

Pri bielom alebo smotanovom saku platí presne opak ako pri tom farebnom. Keďže je sako jednoduchej farby, zvyšok outfitu by mal byť už len v bielej farbe a ďalšej, výraznej farbe. Mne sa páči v kombinácií skinny džínsov vo výraznej farbe, listovej kabelky a doplnkami rovnakej farby. Samozrejme, možností je, pochopiteľne viacero. Napríklad výrazný top a džínsy biele či čiernej farby, rovnakej farby topánky, XXL kabelka, baleríny...

Flitrové/štrasové sako

Je to vlastne to isté, ako keď si oblečieš farebné sako - ide o sako, ktoré je tou časťou oblečenia, ktorá vyniká. To teda znamená, že ostatné časti outfitu nemôžu byť moc výrazné, inak by si celý outfit zničila. K tejto možnosti som vytvorila dva outfity. Samozrejme, môžeš ho zladiť úplne inak, ale neprežeň to s farbami, vzormi a prvkami.

Klasické sako

Klasické sako či už čierne, biele alebo sivé vynosíš najviac. Pri tomto druhu je povolených veľa možností či už strihov, materiálov alebo farieb a potlačí. Kvetinové potlače, vzory, volány, glitre, skinny jeans aj zvonáče, oxfordky, ihličky, baleríny... Jednoducho kúsok, ktorý po kúpe neostane v tvojej skrini len na špeciálne príležitosti, ale aj na denno-denné nosenie, pri čom každý deň ho môžeš skombinovať s niečím iným a stále budeš in. Preto, ak si chceš kúpiť jedno sako a nevieš akej farby či strihu, odporúčam toto - čierne, biele či sivé  normálneho strihu!


Zdroj obrázkov: polyvore.com / Source of pictures: polyvore.com

14 komentárov:

  1. Jednou z nejzásadnějších chyb je, že pokud je v outfitu jedna věc barevná, měla by zůstat jen ta jedna a ne s tím kombinovat další doplňky, boty, kabelky atd. Neznám autorku blogu, ale ze začátku by sis měla projet nějaké módní stránky se zásadními pravidly, protože tohle jsou rady o ničem, to mi věř.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. štýl nemá pravidla, práve preto má každý svojský štýl, tam sa pravidlá neurčujú!

      Odstrániť
  2. Co to je za kravinu?..Pokud se mi to líbí tak proč bych to nemohla mít?...a nějaký pravidla..:D:D..náhodou, podle mně má autorka dobrý vkus..ale tohle je věc názoru :))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. S předešlým komentářem nesouhlasím, dá se najít stovky návrhářů, kteří ti tuto teorii svým dílem vyvrátí.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Taky nesouhlasím s Lucy.
    Co se týče barev, někdy je víc míň, ale myslím že móda by neměla bejt o pravidlu jedna barva a konec.

    Co se týče outfitů - Tleskám ;) Moc hezké

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Lucy mozno myslela to, ze ked je jedna vec farebna, nemusi byt skombinovana so vsetkym, napr. ukazka dva - farebne sako....kabelka, bluza, nohavice by mohli napr. ostat biele, sako cervene, ale neznamena to, ze musia byt cervene aj topanky, uz to potom posobi nudne, napr. topanky mohli byt v pohode aj namornicky modre....uz davno neplati, ze treba kombinovat vrch alebo kabelku s topankami....alebo ukazka bieleho saka a k tomu same cyklamenove doplnky, posobi to nasilnou snahou o dokonalost a nie zaujimavo, myslim, ze je potrebne to niecim "rozbit", nie ladit dvojfarebne

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Anonymný tu nadomnou to vystihol :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Kombinovať dve farby dokáže každý, ale je krajšie kombinovať viac farieb. Ale no, trochu farebnej rebélie nikoho nezabilo. Búrať konvencie o tom to je. Šokovať a inšpirovať druhých. Takže pokojne krikľavo zelené sako môžeme kombinovať s jemnou pastelovou ružovou, krémové šortky, doplnok zelený opasok vo farbičke saka, krémové lodičky a kabelka môže byť pastelovo zelená alebo krémová či jemne marhulková. Šup outfit je módny, decentný a mladistvý. Farbami ladí s jarou a rozkvitnutými čerešňami :))

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Fail. Niekto tu objavil Polyvore. Som tam tri roky a tieto veci robím aj pre svoj blog. www.moda-a-styl.blogspot.com ... No viem že to tak asi nie je ale dosť kopírované sa mi to zdá. Mala som to tam skôr ;D teda niečo také...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fail? Niekto tu objavil Polyvore? Sa uvedom čo rozprávaš, na polyvore si tvorím už asi 4 roky moja... Mala si to skôr?? :DDDD Svoj blog si založila 21.5 ak dobre vidim :DDD Tvoje príspevky sú o ho*ne a ešte píšeš rovnakým štýlom ako ja, takže radšej buď ticho :) a áno, je to kopírované :) kopíruješ odo mňa...nie konkrétne ale celkovo všetko :) len mi závidíš že som lepšia ako ty :)
      xoxox
      adminka :*

      Odstrániť
    2. Tento článok vznikol skor ako celý tvoj blog ;))

      Odstrániť
  9. Chválim ti tú krásnu kombináciu smotanového saka s rúžovými doplnkami. Navrhla by som však ale ešte aj nejakú šatku inej farby, aby to všetko nebolo také jednotvárne a iba o dvoch farbách. Čo ty na to? Ak by som si k takémuto outiftu dala trebárs nejakú modrú šatku, zniesla by ma módna polícia pod čiernu zem? ;)

    Chcela som sa však spýtať, či náhodou nevieš, kde by sa dali zohnať také topánky, ako máš na prvom obrázku, teda myslím tie hnedé kožené polobotky, ak sa to tak dá nazvať. Ak áno, nepodelila by si sa so mnou o túto informáciu? Veľmi nerada totižto chodím do obchodov bez toho, aby som vedela, čo hľadám, a bez toho, že by som poznala presnú polohu toho tovaru, ktorý by som rada kúpila. :D Inak povedané, som lenivá, takže vopred ďakujem za odpoveď. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, tak to neviem, to je podľa mňa vec vkusu. Btw, topánočky sa volajú oxfordky, ja mám bordové z Kotonu, no videla som aj v Humanicu a v Gate :)

      Odstrániť
  10. Veľmi veľká vďaka! Našla som ich v Humanicu. Neboli veľmi lacné, to musím teda rovno povedať, ale tak snáď sa hneď nerozpadnú. Si veľmi milá, že si mi pomohla a vďaka aj za to pomenovanie tých topánok, teraz už budem vedieť. :)

    OdpovedaťOdstrániť

Ďakujem za každý jeden komentár, pozitívny i negatívny! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...